De zinvolle dagbesteding is een schoolflankerend project voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, waarbij we op woensdagvoormiddag in een groepje van 3 kinderen aan de slag gaan bij de pony's.

 

We zetten voornamelijk het luik 'beleving' centraal, waarbij we rekening houden met de individuele ondersteuningsnoden van de kinderen. Onder beleving verstaan we dat de achterliggende doelen van de aangeboden activiteiten minder van belang zijn.
We richten ons tijdens de dagbesteding voornamelijk op: 
- sociale integratie: op een laagdrempelige manier contacten leggen met andere kinderen.
- persoonlijke ontwikkeling en ontwikkelen van sociale vaardigheden: werken aan zelfvertrouwen, vertrekken vanuit wat we wél (aan)kunnen, 

- even weg zijn uit de dagelijkse sociale omgeving.
- ontwikkelen van attitudes: verantwoordelijkheid nemen voor de zorg van dieren.

 

 

 


 

 

 

Zinvolle dagbesteding

Tijdens onze dagbesteding werken we volgens de visie van 'groene zorg'. 
Groene zorg is een zeer uitgebreide term, maar wij focussen ons vooral op activiteiten rond de pony's, in de breedste zin van het woord. 
Enkele voorbeelden zijn: orthopedagogisch paardrijden, het verzorgen van de pony's, stalwerk, paardenkoekjes bakken, .. maar evengoed zullen we ook een keertje een bezoekje brengen aan een boomgaard in de buurt om nadien onze eigen appelmoes te maken.

 

 


 

 

 

Praktische info

Wanneer
Elke woensdag, behalve schoolvakanties, van 9uur tot 11u30.
 

Prijs en betaling
Deelname aan de zinvolle dagbesteding kost 55 euro per dagdeel.
 

Opgelet: om volledig verzekerd te zijn wanneer we aan de slag gaan met de pony's, dienen al onze ruiters verplicht een lidmaatschap en verzekering te nemen via onze club (20 euro per jaar, terugverkrijgbaar via jullie ziekenfonds) bij Paardensport Vlaanderen.
Meer info krijgen jullie bij aanmelding.

 

Inschrijven

- aanmelden kan via ons contactformulier.

- er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om de inschrijving te voltooien.