Bewegend leren wordt meer en meer geïntegreerd in onze scholen. Dat kunnen wij bij Hipponia alleen maar toejuichen.

Maar .. bewegend leren mét pony's. Klinkt dat niet extra tof ?

 

In onze ponyklas gaan we een hele week actief aan de slag met het inoefenen van de leerstof uit de 3de kleuterklas tem 2de leerjaar.

Alle kinderen uit zowel het gewoon als buitengewoon onderwijs die leerstof aangeboden krijgen van 3de kleuterklas tem 2de leerjaar, kunnen dus deelnemen aan de ponyklas.

Voor de leerstofactiviteiten, zullen er subgroepjes gemaakt worden per leerstofniveau.

 

Welke leerstof komt er aan bod:

  • 3de kleuterklas: oefenen op visuele en auditieve vaardigheden, letterherkenning, de getallen tot 10, voorbereidend schrijven adhv de handleiding Schrijfdans. 
  • 1ste leerjaar: leestraining adhv de methode Veilig Leren Lezen (zowel technisch als begrijpend lezen komt aan bod), automatiseren van de bewerkingen tot 10 en inoefenen van de bewerkingen tot 20, inoefenen van de schrijfletters.
  • 2de leerjaar: leestraining tot AVI E4, de maaltafels, bewerkingen tot 100, de klok, spellingsregels adhv de methode Taal in Blokjes.

Uiteraard wordt er ook nog voldoende tijd besteed aan het verzorgen van de pony’s, poetsen, stalwerk .. Het rijden is geen doel op zich, maar zal dagelijks een onderdeel zijn van de oefenvormen.

We werken in een klein groepje van 10 kinderen en twee begeleiders, zodat kinderen voldoende individuele aandacht kunnen krijgen.

Ponyklas 

Praktische info

Wanneer:

maandag 31 juni tem vrijdag 4 augustus, telkens van 9uur tot 16uur.

 

Wie:

kinderen uit het gewoon en buitengewoon onderwijs die oefenen op de leerstof uit de 3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar.
 

Kostprijs:
Deze ponyklas kost 265 euro. Eventuele verzekering wordt aangerekend bovenop het inschrijvingsgeld.

Hierin zijn alle materialen inbegrepen.
De kinderen brengen zelf een lunchpakket mee. Tussendoortjes en drinken is voorzien.

Begeleiding
Deze ponyklas wordt gegeven door Whitney en Rani.

Whitney is de eigenaresse van Hipponia. Ze combineert in de activiteiten enerzijds haar 10 jaar ervaring in het buitengewoon onderwijs, waar ze voornamelijk werkt met kinderen met autisme, leerproblemen

en sociaal-emotionele moeilijkheden.

Anderzijds behaalde Whitney in 2020 haar diploma tot equicoach, met als bijkomende specialisatie kindercoaching.

In 2022 behaalde ze een extra diploma 'Anders Leren Met Paarden', dat ze nu graag gebruikt bij de uitwerking van de Ponyklas.

 

Rani is de zus van Whitney, die al sinds het begin van Hipponia mee fungeert als haar rechterhand. Rani heeft zowel een lerarendiploma als het diploma 'toepaste psychologie'. Ze werkt momenteel als klasleerkracht in het buitengewoon onderwijs met kinderen met leer- en sociaal emotionele moeilijkheden.

Verzekering

Voor deze activiteit is voor elke deelnemer een verzekering via Paardensport Vlaanderen verplicht. 
Indien je nog geen verzekering hebt, kan deze via Hipponia afgesloten worden. 

  • Eénmalige verzekering: 10 euro (enkel geldig voor dit kamp - staat gelijk aan de C-verzekering)
  • C-verzekering: 20 euro (geldig voor het hele jaar 2022 in alle aangesloten clubs van Paardensport Vlaanderen)

Doet je kind meerdere kampen bij Hipponia of rijdt het elders ook soms paard? Dan is een jaarlijkse verzekering het meest interessant.