De pony's .. Mogelijks de belangrijkste pagina van de hele site. 

Zij zorgen dat Hipponia is wat het is. Zonder hen, zouden Whitney haar ideeën niet zoveel voorstellen.

 

Even voorstellen..

Momenteel hebben we 5 pony's: Zoë, Zaza, Lilly, Lisa en Vedett.

- Zoë: een zwarte Shetlander merrie. Ze is ongeveer 1m10 groot en stevig gebouwd, wat haar echt een zeteltje maakt voor beginnende ruitertjes of kinderen die motorisch minder stabiel zijn. Zoë is een echte merrie, wat in de paardenwereld wil zeggen dat ze een eigen, sterk willetje heeft. Gelukkig kan Whitney de lichaamstaal van Zoë ondertussen feilloos lezen, en weet ze perfect wat Zoë nodig heeft om plezier te blijven beleven aan haar werk.

 

- Zaza: onze 'grootste' pony die met haar grootte van 1m27 eigenlijk nog altijd klein is. Ze is 5 jaar, maar al volledig inzetbaar tijdens therapiesessies, kampen en lessen.. Zaza is heel zachtaardig. Zij vindt alles prima, kan genieten van urenlange poetsbeurten, wandelt vrolijk mee achter de kleinste kinderen en reageert amper wanneer een kindje op haar rug heel hard begint te gillen. 

 

- Lilly: onze kleine Shetlander. Ze is amper 90cm hoog, maar valt bij de meeste kinderen enorm in de smaak. Haar leuke vosse kleurtje, spreekt hen aan. Ze is zadelmak, maar niet doorgereden zoals de twee andere pony's. Ze wordt vooral gebruikt voor coachings naast de pony, of voor de allerkleinsten tijdens kampen en ponygewenning.

 

- Vedett: deze Palomino ruin van 2 jaar oud heeft zijn naam niet gestolen. Hij is van Whitney sinds hij 1 week oud is en de held van alle kinderen. Door zijn jonge leeftijd wordt er nog niet veel met hem gedaan. In het voorjaar 2022 zal hij wel langzaamaan zijn opkomst maken tijdens kampen, bv. om te poetsen. Hij heeft veel tijd gekregen om te ontwikellen, en steeds van aan de kant alle activiteiten kunnen volgen. Dit maakt dat  hij een 200 % bomproef pony is. Hij is niet snel onder de indruk. Veelbelovend voor de toekomst, dus!

 

- Lisa: een mooie, gevlekte merrie van 6 jaar oud. Zij wordt voornamelijk gereden door de dochter van Whitney, maar zal ook zeker geregeld van de partij zijn tijdens de ponygewenning en hippotherapie. Lisa is wat men zegt iets meer het 'sporttype', maar wel heel bomproof. Toen we haar kochten was dit alles nog nieuw voor haar (visjes vangen op een pony, doen ze niet standaard overal) maar binnen de twee weken was ze hier allemaal heel vlot aan gewoon geworden!

 

 

De pony's

De kudde

Onze pony's leven 24 uur op 24 uur in kuddeverband, aan huis. 
Ze hebben een inloopstal, en wanneer er geen kinderen zijn, hebben ze bewegingsvrijheid in de paddock. Daarbovenop gaan ze van februari tem oktokber ook dagelijks op de wei. 

De ervaring leert dat paarden die niet 'opgesloten' staan in de stal, gewoon gelukkiger zijn. En dat merken we ook bij onze pony's!

 

Ze hebben een fijne afwisseling van gewoon 'paard' zijn, brave therapiepony en 'sport'pony. Dat laatste is misschien wat overdreven, maar wel is het zo dat alle pony's ook geregeld bijgetraind worden door Whitney of Elise op rijtechnisch vlak. Zo gaan ze soms mee op wedstrijd of getraind aan de longe.