De pony's .. Mogelijks de belangrijkste pagina van de hele site. 

Zij zorgen dat Hipponia is wat het is. Zonder hen, zouden Whitney haar ideeën niet zoveel voorstellen.

 

Even voorstellen..

Momenteel hebben we 4 pony's: Zoë, Zaza, Lisa en Vedett.

- Zoë: een zwarte Shetlander merrie. Ze is ongeveer 1m10 groot en stevig gebouwd, wat haar in stap echt een zeteltje maakt voor beginnende ruitertjes of kinderen die motorisch minder stabiel zijn. Zoë vindt bij het rijden alles prima: ponygewenning, evenwichtsoefeningen, werken met materialen, maar ook het echte rijwerk. Een veelzijdige Shetlander dus!

 

- Zaza: onze toverpony! Weten jullie waarom? In de winter is ze zwart, en in de zomer is ze wit met een zwart hoofd en benen! Speciaal hé?
Zaza is eigenlijk de pony van Elise, de dochter van Whitney. Maar gelukkig mogen we haar ook geregeld gebruiken voor urenlange poetsbeurten en de lesjes! Ze is namelijk héél braaf en super lief, zeker als je er rekening mee houdt dat ze nog maar 6 jaar jong is.

 

- Vedett: deze Palomino ruin van 3 jaar oud heeft zijn naam niet gestolen. Hij is van Whitney sinds hij 1 week oud is en de held van alle kinderen.
Hij heeft de vorige jaren veel tijd gekregen om te ontwikkelen, en steeds van aan de kant alle activiteiten te volgen. Dit maakt dat hij 200 % bomproof en een echte kindervriend is! Vanaf het voorjaar 2023 zal hij meer en meer gebruikt worden voor de lessen en de kampen, en mag hij dus ook actief mee aan de slag!

 

- Lisa: een mooie, gevlekte merrie van 7 jaar oud. Lisa is een beetje de deugeniet van de kudde. Ze is niet snel bang en een heel sportieve pony, maar .. ze durft wel eens een grapje uithalen met de kinderen. Wanneer Whitney haar vasthoudt of aan de longe begeleidt, is er geen probleem. Dan doet ze netjes haar ding. Maar wanneer de kinderen er alleen mee gaan rijden .. gaat ze wel eens uittesten of de kinderen wel zo zelfzeker zijn als ze zich voordoen! 

Eenmaal Lisa weet dat de kinderen zeker zijn van hun stuk, kan je er echter weer véél plezier aan beleven.

 

 

De pony's

De kudde

Onze pony's leven 24 uur op 24 uur in kuddeverband, aan huis. 
Ze hebben een inloopstal, en wanneer er geen kinderen zijn, hebben ze bewegingsvrijheid in de paddock. Daarbovenop gaan ze van februari tem oktokber ook dagelijks op de wei. 

De ervaring leert dat paarden die niet 'opgesloten' staan in de stal, gewoon gelukkiger zijn. En dat merken we ook bij onze pony's!

 

Ze hebben een fijne afwisseling van gewoon 'paard' zijn, brave therapiepony en 'sport'pony. Dat laatste is misschien wat overdreven, maar wel is het zo dat alle pony's ook geregeld bijgetraind worden door Whitney of Elise op rijtechnisch vlak. Zo gaan ze soms mee op wedstrijd of getraind aan de longe.